Zamrażarki szokowe. Szokówki z BWA dla lodziarni

Nowoczesna zamrażarka szokowa pozwala gwałtownie obniżyć temperaturę żywności w zaledwie kilka godzin. Urządzenie jest niezbędnym wyposażeniem każdej lodziarni. Osobom prowadzącym lodziarnie czy lokale gastronomiczne polecamy zamrażarki szokowe dopasowane swoimi wymierami i pojemnością do wykorzystania w  lodziarniach dysponujących niewielkimi powierzchniami roboczymi i handlowymi oraz szokówki gastronomiczne o większych pojemnościach, bardziej uniwersalne lub do większej produkcji lodów. Urządzenia te dbają o jakość przechowywanych w produktów  oraz ich bezpieczeństwo, eliminując namnażanie bakterii.

Schładzarka i zamrażarka szokowa – działanie

Działanie zamrażarki szokowej do lodziarni opiera się na gwałtownym obniżeniu temperatury produktu. Proces chłodzenia trwa zaledwie 90 minut, a zamrażania 240 minut. Metoda, którą wykorzystują zamrażarki szokowe do lodziarni:

  • pozwala zachować konsystencję, smak i aromat lodów,
  • nie zmienia konsystencji produktu,
  • ogranicza namnażanie się drobnoustrojów i bakterii,
  • zapobiega utracie wagi oraz odżywczych wartości,
  • nie niszczy struktury wewnętrznej produktów (w przeciwieństwie do tradycyjnych zamrażarek),
  • nie powoduje utraty wilgotności,
  • umożliwia przygotowanie potraw na zapas, na resztę tygodnia.

Szokówka do lodów przeznaczona dla cukierników, producentów lodów oraz szefów kuchni, została wyposażona w intuicyjny panel sterowania, sondy termiczne i wentylatory pracujące w różnych prędkościach.

Wzrost wydajność z zamrażarką szokową

Schładzarka i zamrażarka szokowa pozwala racjonalnie zarządzać zapasami, rozmrażając tylko te produkty, które zostaną wykorzystane w danym czasie. Umożliwia produkcję lodów rzemieślniczych we własnym zakresie, co również zwiększa rentowność. Wykonana ze stali nierdzewnej lodówka, a jednocześnie zamrażarka szokowa jest higieniczna, ponieważ nie ma wpływu na smak przygotowywanych w niej produktów, a ponadto skraca czas potrzebny na ich podanie. Tego typu sprzęt pozwala także zamrozić produkty, na przykład świeże owoce, kupione w sezonie w niższej cenie, i wykorzystać je zimą.
Zamrażarka szokowa polecana jest do:

  • restauracji,
  • domów weselnych,
  • firm cateringowych,
  • kawiarni i lodziarni.

Oferowane przez nas schładzarki i zamrażarki szokowe do lodziarni mogą wydajnie pracować również w wysokich temperaturach otoczenia oraz dużej wilgotności. Wnętrze jest podzielone na komory, co ułatwia rozmieszczenie produktów.

Zapraszamy do kontaktu – oferujemy profesjonalne wyposażenie sklepów, lodziarni i cukierni w najwyższej jakości urządzenia.