Homogenizatory do lodów pozwalają na uzyskanie jednolitej mieszanki lodowej z wybranych składników. Każdy homogenizator do lodów dostępny w naszej ofercie wyróżnia duża wydajność, która pozwala na stworzenie nawet kilku tysięcy litrów mieszanki w ciągu godziny.

Homogenizator do lodów – wyjątkowa konsystencja lodów na wyciągnięcie ręki

Homogenizacja lodów następuje po pasteryzacji. Proces ten polega na rozdrobnieniu i zemulgowaniu cząsteczek tłuszczu ze śmietany pod bardzo wysokim ciśnieniem. Wszystko po to by cząsteczki te połączyły się z resztą składników i nie oddzielały się od nich. Homogenizatory do lodów napowietrzają mieszankę, dzięki czemu lody zyskują aksamitną konsystencję i lepszy wygląd. Dostępny w naszej ofercie homogenizator do lodów to sprzęt wykonany ze stali nierdzewnej o dużej mocy, ciśnieniu i zróżnicowanej maksymalnej prędkości, który posłuży nie tylko do tworzenia lodów, ale także dodatków, sosów, kremów, czekolady, deserów i napojów, takich jak smoothie czy shake.

W naszej ofercie znajdują się różnorodne maszyny do produkcji lodów, które pozwolą na kompleksowe wyposażenie kawiarni, lodziarni czy cukierni we wszystkie niezbędne sprzęty. Polecamy czekoladziarki i frezery do lodów gałkowych, w tym także tradycyjnych (naturalnych). Proponujemy również funkcjonalne wyposażenie sklepów wielkopowierzchniowych oraz drogerii, sklepów ogrodniczych, księgarni innych w niezbędne regały i meble. Zapraszamy do kontaktu!