Magic Carpet – taśma do oblewania czekoladą
System do całkowitego lub częściowego oblewania czekoladą ciastek, batonów, owoców, pralin, ptasiego mleczka, lizaków, współpracujący z temperówkami K12, K24 i K50 EVO DUO. Dzięki temu urządzeniu czekolada może być nakładana również z boku i dolnej powierzchni wyrobu. W trakcie procesu można regulować szybkość oblewania czekoladą oraz prędkość przesuwu taśmy, wysokość jej położenia i kąt nachylenia.
Magic Carpet oferuje
- regulacją powierzchni kurtyny umożliwiająca całkowite lub częściowe oblewanie produktu czekoladą
- możliwością pojedynczego lub podwójnego oblewania czekoladą dla uzyskania lepszego efektu
- regulacją nawiewu zgarniającego nadmiar czekolady
- regulacją systemu wibracyjnego usuwającego nadmiar czekolady
- regulacją prędkości, nachylenia i wysokości pracy przenośnika taśmowego
- lampami zapobiegającymi gęstnieniu czekolady na przenośnikach ułatwiającymi jej odprowadzania do zbiornika
- systemem podawania papieru pod gotowe produkty oraz jego przycinania przyspieszającym proces odbierana produktów z taśmy
- regulacją prędkości przenośnika odbierającego, ułatwiającą odbiór gotowych produktów
Wymiary:
- Wysokość mm – 1005
- Długość – 1780
- Szerokość – 250
- Waga urządzenia kg – 60