Temperówka do czekolady K12 Evo Duo
Profesjonalne urządzenie do temperowania czekolady o poj. 12 kg pozwalające uzyskiwać desery i produkty cukiernicze o najwyższej jakości. Seria temperówek do czekolady Evo Duo jest wydajna oraz łatwa w obsłudze i konserwacji. Wyposażona została w automatyczny system kontroli całego procesu temperowania czekolady. Temperatura jest kontrolowana i utrzymywana przez sondy nowej generacji, mierzące ją z dokładnością do jednej dziesiątej stopnia °C.
Temperówka K12 Evo Duo wyposażona jest w:
- Opatentowany przez firmę Bravo zestaw lamp nagrzewających grill zapobiegający krzepnięciu czekolady w tym miejscu
- System automatycznego startu przyspieszający gotowość urządzenia do pracy
- Stół wibracyjny ułatwiający napełnianie i zagęszczanie czekolady zapobiegający osadzaniu powietrza w foremkach
- Intuicyjny panel sterowania pozwalający precyzyjnie kontrolować wszystkie etapy procesu temperowania
- 10 konfigurowalnych programów dopasowanych do pracy z każdym rodzajem czekolady
- Ustawienia wstępnego topienia czekolady
- Wydajną śrubę ślimakową ze stali nierdzewnej
- Precyzyjny, programowany dozownik ułatwiający dokładne napełnianie foremek, obsługiwany poprzez pedał
- System chłodzenia wodny lub powietrzny
- Stół wibracyjny w zestawie
- W wyposażeniu dodatkowym Bravo oferuje mocowaną do dozownika, wyposażoną w wiele dysz podgrzewaną płytę, pozwalającą szybciej napełniać foremki do pralin, tabliczek, batoników.
Wymiary:
- Pojemność zbiornika 12 kg/min – 6 kg
- Wysokość mm – 1555
- Głębokość mm – 730
- Szerokość mm – 425
- Waga urządzenia kg – 145