Temperówka do czekolady K50 Evo Duo

Profesjonalne urządzenie do temperowania czekolady o poj. 50 kg pozwalające  uzyskiwać desery i produkty cukiernicze o najwyższej  jakości. Seria temperówek Evo Duo jest wydajna oraz łatwa w obsłudze i konserwacji. Wyposażona została w automatyczny system kontroli całego procesu temperowania czekolady. Temperatura  jest kontrolowana i utrzymywana przez sondy nowej generacji, mierzące ją z dokładnością do jednej dziesiątej stopnia °C.

Urządzenie wyposażone jest w:

  • Opatentowany przez firmę Bravo zestaw lamp nagrzewających grill zapobiegający krzepnięciu czekolady  w tym miejscu
  • System automatycznego startu przyspieszający gotowość urządzenia do pracy
  • Stół wibracyjny z regulacją kąta (modele K24 i K50) ułatwiający napełnianie i zagęszczanie czekolady zapobiegający osadzaniu powietrza w foremkach
  • Intuicyjny panel sterowania pozwalający precyzyjnie kontrolować wszystkie etapy procesu temperowania
  • 10 konfigurowalnych programów dopasowanych do pracy z każdym rodzajem czekolady
  • Ustawienia wstępnego topienia czekolady
  • Wydajną śrubę ślimakową ze stali nierdzewnej
  • Precyzyjny, programowany dozownik ułatwiający dokładne napełnianie foremek, obsługiwany poprzez pedał
  • System chłodzenia wodny lub powietrzny
  • W wyposażeniu dodatkowym Bravo oferuje mocowaną do dozownika wyposażoną w wiele dysz, podgrzewaną płytę, pozwalającą szybciej napełniać foremki do pralin, tabliczek, batoników.

Wymiary:

  • Pojemność zbiornika 50 kg/min – 8 kg
  • Wysokość mm – 1553
  • Głębokość – 905
  • Szerokość – 545
  • Waga urządzenia kg – 195

 

Zapytaj o ofertę!

Logo Bravo