Temperówka do czekolady K50 Evo Duo
Profesjonalne urządzenie do temperowania czekolady o poj. 50 kg pozwalające uzyskiwać desery i produkty cukiernicze o najwyższej jakości. Seria temperówek Evo Duo jest wydajna oraz łatwa w obsłudze i konserwacji. Wyposażona została w automatyczny system kontroli całego procesu temperowania czekolady. Temperatura jest kontrolowana i utrzymywana przez sondy nowej generacji, mierzące ją z dokładnością do jednej dziesiątej stopnia °C.
Urządzenie wyposażone jest w:
- Opatentowany przez firmę Bravo zestaw lamp nagrzewających grill zapobiegający krzepnięciu czekolady w tym miejscu
- System automatycznego startu przyspieszający gotowość urządzenia do pracy
- Stół wibracyjny z regulacją kąta (modele K24 i K50) ułatwiający napełnianie i zagęszczanie czekolady zapobiegający osadzaniu powietrza w foremkach
- Intuicyjny panel sterowania pozwalający precyzyjnie kontrolować wszystkie etapy procesu temperowania
- 10 konfigurowalnych programów dopasowanych do pracy z każdym rodzajem czekolady
- Ustawienia wstępnego topienia czekolady
- Wydajną śrubę ślimakową ze stali nierdzewnej
- Precyzyjny, programowany dozownik ułatwiający dokładne napełnianie foremek, obsługiwany poprzez pedał
- System chłodzenia wodny lub powietrzny
- W wyposażeniu dodatkowym Bravo oferuje mocowaną do dozownika wyposażoną w wiele dysz, podgrzewaną płytę, pozwalającą szybciej napełniać foremki do pralin, tabliczek, batoników.
Wymiary:
- Pojemność zbiornika 50 kg/min – 8 kg
- Wysokość mm – 1553
- Głębokość – 905
- Szerokość – 545
- Waga urządzenia kg – 195