Maszyny do lodów Bravo Trittico

Maszyny do produkcji lodów firmy Bravo wyróżnia technologia, uniwersalizmem, wysoka wydajności i łatwość ich konserwacji. Modulator prędkości mieszadła frezera gwarantuje pożądaną konsystencję produktu i jednocześnie zwiększa objętość mieszanki a możliwość dodawania składników w trakcie trwania każdej fazy ogrzewania i schładzania przyspiesza produkcję. Urządzenia dysponują wieloma wbudowanymi programami pozwalającymi nie tylko produkować znakomite lody rzemieślnicze czy sorbety, ale także tworzyć różnego rodzaju kremy, galaretki, musy, konfitury czy temperować czekoladę (firma Bravo jest także producentem doskonałych temperówek do czekolady). Niektóre model wyposażone są w dotykowe wyświetlacze ułatwiające obsługę.

freezer Gelmatic

TRITTICO STARTRONIC PREMIUM

  • Produkcja lodów i sorbetów
  • Praca w trybie odczytu konsystencji poprzez pomiar obciążenia amperometrycznego silnika lub pomiar temperatury
  • Możliwość dodawania składników w trakcie trwania każdej fazy ogrzewania i schładzania

Bravo Trittico Startronic Premium - Poznaj szczegóły

Zapytaj o ofertę!

Bravo Trittico - Poznaj szczegóły

Zapytaj o ofertę!

TRITTICO STARTRONIC PLUS

  • Produkcja lodów, sorbetów, kremów cukierniczych.
  • Trittico Startronic Plus posiada wszystkie zalety modelu Startronic Premium z dodanym systemem jonicznym trzeciej generacji i dodatkowymi programami
  • Modulator prędkości mieszadła frezera gwarantuje pożądaną konsystencję produktu i jednocześnie zwiększa objętość mieszanki
freezer Gelmatic
freezer Gelmatic

TRITTICO EXECUTIVE PREMIUM

Do produkcji:

  • lodów
  • sorbetów
  • kremów cukierniczych
  • galaretek owocowych
  • sosów i konfitur
  • kremów śmietanowych i włoskiej bezy
  • bavaoise
  • słonych musów
  • sosu beszamelowego
  • Trittico Executive Premium posiada wszystkie zalety modelu Startronic Plus

Bravo Trittico Executive Premium - Poznaj szczegóły

Zapytaj o ofertę!

Bravo Trittico Executive evo - Poznaj szczegóły

Zapytaj o ofertę!

TRITTICO EXECUTIVE EVO

Trittico Executive Evo posiada wszystkie zalety Executive Premium oraz umożliwia realizowanie trzech programów temperowania czekolady dzięki funkcji ogrzewania i schładzania górnego zbiornika. Posiada też dodatkowe programy cukiernicze.

Do produkcji:

  • lodów
  • sorbetów
  • kremów cukierniczych
  • galaretek owocowych
  • sosów i konfitur
  • kremów śmietanowych i włoskiej bezy
  • bavaoise
  • słonych musów
  • sosu beszamelowego
  • gorzkiej i mlecznej czekolady temperowanej (sprawdź naszą ofertę temperówek do czekolady)
  • kremów do ciast francuskich
  • sufletów warzywnych
  • konfitur warzywnych
  • serów topionych
freezer Gelmatic

Co wyróżnia maszyny do lodów Bravo Trittico?

Maszyny do lodów Bravo Trittico doskonale nadają się się do produkcji lodów tradycyjnych. Są szybkie i wydajne. Urządzenie jest podzielone na dwie części: w górnym pionowym pojemniku mieszanina poddawana jest pasteryzacji. W dolnym poziomym pojemniku mieszanina jest mieszana i zamrażana. Przenoszenie gotującej się mieszaniny z górnego pojemnika do dolnego następuje wewnątrz urządzenia przy wykorzystaniu opatentowanego przez firmę Bravo systemu. Wyrób nigdy nie jest narażony na kontakt z zewnętrzną powierzchnią. Gdy odbywa się proces mieszania i zamrażania, można rozpocząć nowy cykl produkcyjny, mieszanie i pasteryzacja nowej porcji.

Dzięki metodzie Trittico temperaturę mieszanki można obniżyć z +85°C do -11°C, otrzymywanie lodów tradycyjnych znakomitej  jakości zajmuje tylko 10 minut. Bravo Trittico wytwarza lody w łatwy i szybki sposób, utrzymując ostre warunki higieniczne i spełniając wymagania obowiązujących przepisów HACCP. Jeśli jesteście państwo zainteresowanie dodatkowymi informacjami na temat maszyn do lodów Bravo Trittico prosimy o kontakt z BWA.

Maszyny do lodów Bravo Trittico