Temperówka do czekolady K12 Evo Duo

Profesjonalne urządzenie do temperowania czekolady o poj. 12 kg pozwalające  uzyskiwać desery i produkty cukiernicze o najwyższej  jakości. Seria temperówek do czekolady  Evo Duo jest wydajna oraz łatwa w obsłudze i konserwacji. Wyposażona została w automatyczny system kontroli całego procesu temperowania czekolady. Temperatura  jest kontrolowana i utrzymywana przez sondy nowej generacji, mierzące ją z dokładnością do jednej dziesiątej stopnia °C.

Temperówka K12 Evo Duo wyposażona jest w:

  • Opatentowany przez firmę Bravo zestaw lamp nagrzewających grill zapobiegający krzepnięciu czekolady  w tym miejscu
  • System automatycznego startu przyspieszający gotowość urządzenia do pracy
  • Stół wibracyjny ułatwiający napełnianie i zagęszczanie czekolady zapobiegający osadzaniu powietrza w foremkach
  • Intuicyjny panel sterowania pozwalający precyzyjnie kontrolować wszystkie etapy procesu temperowania
  • 10 konfigurowalnych programów dopasowanych do pracy z każdym rodzajem czekolady
  • Ustawienia wstępnego topienia czekolady
  • Wydajną śrubę ślimakową ze stali nierdzewnej
  • Precyzyjny, programowany dozownik ułatwiający dokładne napełnianie foremek, obsługiwany poprzez pedał
  • System chłodzenia wodny lub powietrzny
  • Stół wibracyjny w zestawie
  • W wyposażeniu dodatkowym Bravo oferuje mocowaną do dozownika, wyposażoną w wiele dysz podgrzewaną płytę, pozwalającą szybciej napełniać foremki do pralin, tabliczek, batoników.

Wymiary:

  • Pojemność zbiornika 12 kg/min – 6 kg
  • Wysokość mm – 1555
  • Głębokość mm – 730
  • Szerokość mm – 425
  • Waga urządzenia kg – 145

Zapytaj o ofertę!

Logo Bravo